Elmalı Kek



Yaptık, yedik ve ailece müptelası olduk. Siz de bir deneyin istedim. Hem yapımı çok pratik hem de çok lezzetli. Zaten, işin içine elma ve tarçın girince her şey çok güzel oluyor bence. Evvet şimdi malzemeler geliyor...

-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı mısırözü yağı
-2 küçük elma
-1 çay kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı kuş üzümü
-Yarım su bardağı ufalanmış fındık
-2 su bardağına yakın un

Yapılışı: Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Kararmamaları için limon suyunu üzerlerine gezdirin. Bir kenarda bekletin. Kuşüzümlerini de yumuşasınlar diye ılık suda 10-15 dk. kadar bekletin. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın. Yumurtalar ile şekeri bir kapta mikser ile kabarıncaya kadar çırpın. Mısırözü yağı ve sütü ekleyerek bir kaç dakika daha çırpın. Unlu karşımı ilave edin. Tahta bir kaşık ile pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir fırın kabına yayın. Üzerine dilimlenmiş elmaları hamurun içine hafif bastırarak yerleştirin. Fındık ve kuşüzümlerini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Ilınmasını bekleyebilirseniz bekleyin ya da benim gibi bekleyemeyip sıcak sıcak yiyin. :)

Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder