Mantarlı Lazanya


Malzemeler;
  • 600gr Mantar
  • 1 Paket Lazanya
  • Yarım Paket Domates Püresi
  • 3 Domates
  • 3 Yeşil Biber
  • 1 Tane Küçük Soğan
  • Beşamel Sos
  • Tuz ve Karabiber
  • Kaşar ve Örgü Peynir

 İlk önce bir tavada soğanı kavuruyoruz. Soğanı kavurduktan sonra üzerine ince ince kestiğimiz biberleri koyuyoruz. Soğan ile biberleri bir süre kavurduktan sonra üzerine küp küp kestiğimiz domatesleri ekliyoruz. Domatesle de bir süre kavurduktan sonra üzerine yarım paket domates püresi ekleyip karıştırıyoruz. Mantarları ince ince doğrayıp bu karışıma ekliyoruz. 3.5 çay kaşığı tuz ve bir tutam da karabiber ekliyoruz. (İsteyen tuz miktarını kendine göre ayarlayabilir) Bunlar ateşte pişerken bir yandan beşamel sosu yapıyoruz. Ben hazır beşamel sos kullandım ama isteyen kendisi de hazırlayabilir. Beşamel sos hazırlandıktan sonra pişirme kağıdı ile kapladığımız tepsiye bir kat döküyoruz. Üzerine önceden hazırladığımız mantarlı karışımı ekliyoruz. Bunların üzerine de rendeleyip karıştırdığımız kaşar ve örgü peynirini koyuyoruz. Üzerlerine bir kat lazanya ekleyip tepsi dolana kadar aynı sırayla bu işlemi tekrarlıyoruz. En sonunda da tekrar beşamel sosu döküyoruz ve peynir rendesini ekleyip fırına veriyoruz. 20-25 dakika kadar 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Yemek beş kişi için ideal. Malzemeleri ve tepsi boyutunu artırarak daha çok kişi için bu güzel yemeği yapabilirsiniz.


Yorumlar